Aaltokolmikon tarina

Aaltokolmikko on perustettu vuonna 1995. Olemme toimineet pitkään kiinteistöliiketoiminnassa ja nyt tulemme laajentamaan liiketoimintaamme liiketoimintakonsultointiin.

 

Arvot

- pidä lupaukset

- toimintaa ei puhetta

- positiivisesti eteenpäin

pekka.aalto

Pekka Aalto

[linkedin] [email: pekka.aalto@aaltokolmikko.fi ] + 358 50 364 4542

Minulla on yli 15 vuoden kokemus IT-alalta myynnistä, projektien ohjaamisesta ja asiakkuuksien hallinnasta. Olen ollut mukana sadoissa IT-projekteissa ja olen nähnyt kymmeniä erilaisia IT-johtamiskulttuureita. Olen nähnyt, että suurissa yrityksissä asiat ovat menossa parempaan suuntaan. Intohimoni on auttaa etenkin keskisuuria yrityksia poistamaan mystiikka IT:stä ja tuoda se ymmärrettäväksi myös liiketoimintajohdolle.

Kokemukseni kattaa yrityksen tarpeeseen tehtävän räätälöidyn sovelluskehityksen, valmisohjelmistojen käyttöönoton, oli sitten kyseessä ERP, CRM tai julkaisujärjestelmä ja infrapalveluiden tuottaminen. Olen ollut käynnistämässä ulkoistettuja palveluita, offshore-tukipalveluita ja sovelluskehitystä. Uskon, että riippumatta yrityksen koosta tai mallista, jolla palveluita nykypäivänä tuotetaan, tehostamisen varaa on paljon.

Näkemykseni mukaan liian usein keskitytään projektien läpiviemiseen onnistuneesti ja siihen, mikä on yksikkökustannus tuotetuilla palveluilla. Tärkempää on keskittyä järjestelmien tuottamaan liiketoimintahyötyyn ja sen varmistamiseen.

Mikko Aalto

[linkedin]  [email:mikko.aalto@aaltokolmikko.fi] + 358 40 480 9898

Lähes 15 vuoden ajan on työturvallisuus ja sen johtaminen ollut päivittäistä työtäni. Näiden vuosien aikana olen huomannut merkittävän muutoksen työturvallisuuteen liittyvässä keskustelussa. Työturvallisuuskeskusteluissa mainitaan joka kerta työtapaturmien aiheuttamat kustannukset ja miten tärkeää on päästä nolla tapaturmaa -tavoitteeseen. Kustannukset ovat merkittäviä ja nolla tapaturmaa on ainoa hyväksyttävä tavoite. Väitän kuitenkin, että pelkkä keskittyminen menetelmälähtöiseen työturvallisuuden kehittämiseen ei johda tähän tavoitteeseen eikä auta riittävän tehokkaasti riskien hallinnassa. Työturvallisuuden johtamisessa tulee 2010-luvulla keskittyä työturvallisuuskulttuurin johtamiseen osana koko yrityksen johtamista. Menetelmät ovat kunnossa, miten saamme myös johtamisen kuntoon? Tähän kysymykseen saat vastauksen ottamalla minuun yhteyttä.

KTM, eMBA, KIJO ja lisää tulossa.